KALORIAS GYM | PROFESSIONAL’S DRESSING ROOM

Project:  Kalorias Health Club Professional’s Dressing Room Renovation

Location: Linda-a-Velha, Oeiras, Portugal

Date: 2012 – 2013 

Client: Salgado e Vaz, Lda

Project Area: 66m²

Photography: Estúdio AMATAM

.

Integrated in the Renovation of the Health Club Kalorias at Linda-a-Velha , the Employees Dressing Room were subject of an extensive refurbishment , not only concerning its programmatic and functional layout but also its aesthetic and design image.

The existing space dedicated to the Club Kalorias employees was clearly insufficient not only concerning the space dedicated to changing rooms, as well as in bath areas, which ultimately led us to redesign the existing space in order to optimize the available area making it more efficient and practical. Therefore, trough the space perception we chose to concentrate the dressing room in the building area that offers natural light and a double height ceiling, whose inherent qualities benefit this specific function. From this nucleus arise the bathing area and the makeup area. The makeup area is the space that gives the main character to the intervention, as each one of them assumes a distinctive colour concerning each gender.

The constructive intervention was the essential to define the different program areas, so in the remaining we opted for a strategy that has excelled for a simple aesthetic language, supported by a chromatic study that will enhance the volumetric qualities of the existing and built space.

Share
more info / saiba mais 
category / categoria: