KALORIAS GYM | SWIMMING POOL DRESSING ROOMS

Project:  Kalorias Health Club Swimming Pool Dressing Room Renovation

Location: Linda-a-Velha, Oeiras, Portugal

Date: 2013 – 2014 

Client: Salgado e Vaz, Lda

Project Area: 315m²

Photography: Estúdio AMATAM

As part of the Health Club Kalorias in Linda-a-Velha refurbishment, the swimining pool dressing rooms have undergone an extensive intervention, not only in the functional layout as in its aesthetic image.

Due to the change of use of some spaces and the replacement of existing functions to other areas, the available space enabled us to refurbish the Male and Female dressing  rooms, and create new and separate areas for Children and Babies, all this in order to respond to the swimming pool users diversity.

The undertaken constructive intervention was as far as the essential to define the different program areas, keeping as much as possible the existing structure of the building and taking advantage of it to define our design proposal. You might notice the existing skylights, which are maintained and have become central elements of the refurbished spaces. One of the programmatic requirements established the increase of the changing rooms’ user capacity, despite nevertheless having created 2 more spaces in addition to the existing ones.

On a conceptual level the aesthetic language strategy reflects a simple approach, supported by a chromatic study in order to identify the different spaces and users. The color walls contribute to the vitality and identity of the spaces, resulting in a more energetic outcome in the children dressing room, and a more neutral result in the babies’ dressing room.

Share
category / categoria: